AVCO logo

Hjem > Aktuelt

Felles mekling ved samlivsbrudd

Mange opplever i løpet av livet at samlivet med ektefellen eller samboeren opphører. For partene følger det ofte både skuffelse, sinne og frustrasjon i kjølvannet av et samlivsbrudd. I tillegg skal partene ta hånd om det økonomiske oppgjøret som innebærer fordeling av felles eiendeler og gjeld.

Dette innebærer at partene må forholde seg til hverandre når man er i en følelsesmessig vanskelig situasjon og samtidig er nødt til å ta viktige avgjørelser. Det samme gjelder med tanke på å finne gode samværsløsninger for felles barn.

Vi møter ofte klienter som lar sine negative følelser overfor tidligere partner være styrende i en prosess med fordeling av eiendeler og gjeld. Mange mister av syne verdien av å komme til en enighet, sette et punktum for samlivet og å komme seg videre. Bruddet utvikler seg til en konflikt og tiden går. Vi opplever ofte at partene på grunn av at følelsene ikke makter å bidra til finne smidige og pragmatiske løsninger på det økonomiske oppgjøret.

Konsekvensen av overnevnte blir ofte langvarige og unødvendig fordyrende prosesser med advokater som fører en «skyttergravskrig» hvor man til slutt ender opp i en opprivende rettssak.
Vi erfarer stadig oftere at mekling fører til effektive og økonomisk fornuftige løsninger. Gjennom mekling vil partene i fellesskap engasjere en utenforstående, objektiv tredjepart som søker å komme fram til felles og gode løsninger i samarbeid med partene. En slik prosess leder ikke alltid til det juridisk eller matematisk korrekte resultatet.

Verdien av å komme til enighet med en man har delt livet med i mange år, er i de fleste tilfeller en større gevinst i et større perspektiv. Særlig hvis partene kan unngå en langvarig, opprivende og dyr «skittentøysvask» og en rettssak hvor man mister kontrollen over resultatet fordi man overlater saken til en dommer.

Vi i AVCO opplever i økende grad at parter i samlivsbrudd ved hjelp av en felles uavhengig tredjepart selv evner å komme fram til gode løsninger på det økonomiske oppgjøret. Vår er faring er at partene blir mer fornøyde, at prosessene går raskere og er vesentlig billigere for begge parter.

Å forsøke mekling før man eventuelt går til hver sin advokat, har en verdi i seg selv. Årsaken er at en mekler vil hjelpe partene med å snakke ut om saken, å organisere tanker og argumenter samt å skaffe dokumentasjon.

AVCO har dyktige advokater som gjerne bistår dere i forbindelse med det økonomiske oppgjøret etter samlivsbrudd. Ta kontakt med AVCO for en uforpliktende samtale om deres sak.

Kontaktpersoner

Google Translate

We use Google Translate on this page. It can result in incorrect translation.

Kontakt oss

Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig