Skatt og fast eiendom

Fast eiendom – skatt og avgift

Fast eiendom og skatt, reiser mange spørsmål for de som eier fast eiendom, enten det er privatpersoner eller selskap/bedrifter.

Skatt får både betydning ved eierskap (f.eks. formuebeskatning og eiendomsskatt på primærbolig, sekundærbolig og næringseiendom/anlegg) og utleie. Det er også mange spørsmål knyttet til skatt ved salg av fast eiendom.

Er du uenig i verdifastsettelsen på din eiendom i forbindelse med kommunens fastsetting av eiendomsskatt? Dersom du mener denne er feil, bør du sørge for å gjøre endringer i skattemeldingen.

Dersom du leier ut eiendom, vil det som hovedregel også være skatt på leieinntekten. Det per i dag unntak for utleie av deler av egen bolig, dersom du selv bor i deler av boligen.

I mange tilfeller er gevinst ved salg av bolig og fritidsbolig skattefri, men ofte kan det være vanskelig å trekke grensen mellom tilfellene der gevinsten er skattefri og der den er skattepliktig. Salg til en utbygger er et tilfelle som kan by på utfordringer.

Vi hjelper deg med rådgivning og rapportering knyttet til skatt og fast eiendom, herunder bistand til optimalisering av eierforhold, rådgivning i forbindelse med kjøp og salg av fast eiendom, og rådgivning til bedrifter som eier og eller leier ut fast eiendom.

VELG ADVOKAT

KONTAKT OSS FOR EN VURDERING AV DIN SAK

 • + 47 21 09 59 95

  Ring oss for en prat om dine problemstillinger – vi kan hjelpe deg!

  Lurer du på noe? Vi ringer deg!

   OFTE STILTE SPØRSMÅL

   SISTE ARTIKLER

   KONTAKT
   OSS

   Kontakt oss

    Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig