AVCO logo

Hjem > Fagområder > 

Tvister om mangler etter kjøp og salg av bil

Har du kjøpt eller solgt en bil, som det viser seg har mangler? I så fall kan dette utløse krav på retting, prisavslag, heving, og/eller erstatning. Kravet kan rettes uavhengig av om selger er en privatperson eller næringsdrivende/forhandler.

I saker om mangler etter kjøp og salg av bil dekkes som regel kostnadene til advokatbistand av bilforsikringen. Vanligvis dekker forsikringen 80 % av advokatutgiftene mot en fast egenandel. Egenandelen ligger som regel på kr. 4 000,-. Dekningen under bilforsikringen gjelder uavhengig av om du er kjøper eller selger.

AVCO har erfaring innen de fleste praktiske problemstillinger som gjelder kjøp og salg av motorvogn. Vi bistår både kjøper og selger over hele landet i bilsaker. Husk at din bilforsikring dekker størstedelen av kostnadene til rettshjelp ved tvist som omhandler kjøp og salg av bil. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

Har du kjøpt en bil, med eller uten kontrakt, som senere viser seg å ha mangler? I så fall kan du ha rett til å heve bilkjøpet dersom mangelen ikke er uvesentlig.

Har du kjøpt en bil ved en bilforhandler som viser seg å ha mangler etter overlevering? I så tilfelle vil du som kjøper ha rett til å fremme krav mot bilforhandleren som solgte deg bilen.

Har du kjøpt en bil som er mangelfull vil du som kjøper ha rett til å fremme ulike krav mot selger av bilen. Saksforholdet her vil variere noe ut fra om du har kjøpt bilen av en privatperson eller en bilforhandler

Selger du en bruktbil som etter kjøpet viser seg å ha mangler, vil du som selger ha visse rettigheter dersom kjøper fremmer mangelskrav mot deg. Forsikringen din vil ofte dekke størsteparten av advokatutgiftene dine i saker som omhandler mangel ved kjøp og salg av bil.

Kontaktpersoner

Google Translate

We use Google Translate on this page. It can result in incorrect translation.

Send din problemstilling

Å sende inn din problemstilling til oss er helt uforpliktende. Vi må først se på din sak for å finne ut hvordan vi best kan hjelpe deg videre.

Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig.

Du kan også ringe oss på telefon eller sende inn problemstilling via vår e-post. 

T: +47 21 09 59 95
E: kontakt@avco.no