AVCO logo

Hjem > Fagområder > 

Virtuell valuta (krypto) og skatt

Inntekt og formue av virtuell valuta er skattepliktig. Virtuell valuta rapporteres ikke automatisk til Skatteetaten. Det innebærer at du selv må oppgi opplysninger om din beholdning i skattemeldingen.

Verdien av beholdningen din pr. årsslutt skal oppgis som formue. For å finne ut hvor stor beholdningen er, tar du antallet Bitcoin, Ethereum eller annen kryptovaluta som du eide pr. årsslutt, og regner ut markedsverdien på dette tidspunktet basert på tilgjengelige kurser. Alle tall i skattemeldingen oppgis i norske kroner. Det betyr at du må omregne fra utenlandsk valuta (basert på valutakurs pr. årsslutt) til NOK. 

Har du solgt virtuell valuta i løpet av inntektsåret, må du rapportere gevinst eller tap. Gevinst er skattepliktig som kapitalinntekt (22 %) og du har fradragsrett for tap. Merk at salg eller bytte mot oppgjør i en annen virtuell valuta også regnes som realisasjon.

VI hjelper deg gjerne med spørsmål rundt skatteplikt for virtuell valuta. Vi bistår deg også med rapportering av dette, enten det i årets skattemelding eller om du vil rette for tidligere år og be om frivillig retting.

Kontaktpersoner

Google Translate

We use Google Translate on this page. It can result in incorrect translation.

Kontakt oss

Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig