• Sponsorkontrakt - Advokat Oslo

Sponsorkontrakter

Sponsorkontrakter

Mange idrettsutøvere nedlegger mange timer med trening hver dag året rundt for å forfølge drømmen om å bli best mulig i sin idrett. For de som når opp og hevder seg på internasjonalt plan og blir profilerte utøvere i media medfører dette økt interesse og henvendelser fra media og ikke minst sponsorer. Økt interesse og tilbud om samarbeidsavtaler er ofte blendende for mange utøvere som inngår avtaler uten et kritisk blikk med dollartegn i øynene.

En sponsoravtale skal i utgangspunktet ivareta ønskene fra på den ene siden den aktuelle sponsoren, og på den annen side utøveren. En sponsor vil utforme sponsoravtalen med tanke på å sikre størst mulig verdi for sin investering. Dette i form av en rekke spesifikke forpliktelser for utøveren, klausuler om bransjeeksklusivitet, rettigheter til profilering m.v. For en utøver står som oftest de økonomiske betingelsene i fokus og det er det lett å overse helheten i en sponsoravtale.

Når en skal inngå en sponsoravtale er det flere ting som er viktig å være oppmerksom på og som bør vurderes med et kritisk blikk før signering av avtalen. Dette er bl.a. hvilken profil en ønsker å fronte, lengden på avtalen, skal sponsoren kunne sikre seg eksklusivitet?, er det forhandlet frem klausul om bonus?

Mange av disse spørsmålene er av kontraktsrettslig karakter, men krever i tillegg vanlig juridisk kompetanse spesiell innsikt i idrettens regelverk og kunnskap om praksisen innenfor idretten.

AVCO har slik spesialkompetanse – ta kontakt i dag enten du er idrettsutøver som skal inngå eller sponsor som skal tilby kontrakt.

VELG ADVOKAT

KONTAKT OSS FOR EN VURDERING AV DIN SAK

 • + 47 21 09 59 95

  Ring oss for en prat om dine problemstillinger – vi kan hjelpe deg!

  Lurer du på noe? Vi ringer deg!

   OFTE STILTE SPØRSMÅL

   SISTE ARTIKLER

   KONTAKT
   OSS

   Kontakt oss

    Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig