• Varemerkerett - Advokat Oslo

Varemerke-, patent- og opphavsrett

Varemerke-, patent- og opphavsrett

Når du som bedrift eller selvstendig næringsdrivende ønsker å beskytte navnet på foretaket ditt mot annen manns bruk , kan vi hjelpe deg med å registrere ditt varemerke i varemerkeregisteret. Slik kan du unngå at konkurrenter og andre aktører bruker dine kjennemerker som firmanavn og slagord.

Å registrere tekniske løsninger, oppfinnelser eller tilsvarende forretningsideer i Patentregisteret kan være av stor verdi for virksomheten din. Uten slik registrering kan du risikere at uvedkommende omsetter produkter eller tjenester som baserer seg på dine ideer og forarbeider. AVCO bistår ved utarbeidelse av søknad til Patentstyret, kontrakter om salg og lisenser av patentrettigheter og andre spørsmål du måtte ha i tilknytning til patentloven.

Opphavsrett betyr at forfattere og andre kunstnere, herunder skuespillere og musikere, har enerett på å omsette og fremstille sine verk for offentligheten. Denne eneretten eksisterer uavhengig av registrering. En kan eksempelvis ikke selge eksemplarer av en bok uten at bokens forfatter har samtykket til det. Men som kunstnerisk utøver ønsker en ofte å kunne tjene penger på sine prestasjoner og det kan derfor være nyttig med rådgivning før en kontrakt inngås om kommersiell utnyttelse. Advokatene i AVCO kan bistå når kontrakter om fremstilling, salg og annen omsetning av kunstneriske arbeider skal inngås, eller når du som utøver mener at uvedkommende krenker din opphavsrett .

Patentstyrets hjemmeside
https://www.patentstyret.no/

VELG ADVOKAT

KONTAKT OSS FOR EN VURDERING AV DIN SAK

 • + 47 21 09 59 95

  Ring oss for en prat om dine problemstillinger – vi kan hjelpe deg!

  Lurer du på noe? Vi ringer deg!

   OFTE STILTE SPØRSMÅL

   KONTAKT
   OSS

   Kontakt oss

    Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig