• Forbrukerrett - Advokater Oslo

Forbrukerkjøp / Forbrukerrett

Forbrukerkjøp – din stilling som forbruker i ulike kontrakter

Når du oppdager at det er en feil på den bilen du nylig har kjøpt, eller håndverkeren ikke blir ferdig til avtalt tid, kan frustrasjonen lett ta overhånd og lite konstruktive dialoger med selger eller oppdragsansvarlig kan oppstå. I slike sitasjoner kan det være verdifullt å vite at i de tilfeller selger opptrådte i næringsvirksomhet og du betalte for varen eller tjenesten som privatperson, medfører dette at forbrukerkjøpsloven og annen forbrukerlovgivning regulerer dine rettigheter overfor selger. Det vil blant annet tilsi at det ikke kan avtales dårligere vilkår for deg som forbruker enn hva som følger av lovens løsninger. Slik kan du som forbruker stille sterkt i møte med selgeren eller håndverkerbedriften.

Dersom selger ikke opptrådte i næringsvirksomhet, du kjøpte for eksempel bilen brukt av en annen privatperson, kommer forbrukerlovgivningen som utgangspunkt ikke til anvendelse. Det samme gjelder hvis du har kjøpt en vare eller tjeneste som ledd i din næringsvirksomhet. Kommer ikke forbrukerlovgivningen til anvendelse, vil eventuelle andre avtalte vilkår være lovlig og bindende. Dette gjelder uavhengig av om det stiller deg som kjøper i en dårligere posisjon enn hva lovgivingen skulle tilsi.

Spørsmålene som kan oppstå i ulike oppdrag- og kjøpssituasjoner er mange. Hva skjer dersom du ikke avtalte med håndverkeren når arbeidet skulle være ferdig, men prosessen tar mye lengere tid enn forventet? Kan du returnere varer kjøpt på nett med et krav om tilbakebetaling av kjøpesum? Hvordan håndterer du en situasjon hvor selger nekter å imøtekomme dine krav om prisavslag? Å søke advokatbistand i slike situasjoner kan hjelpe deg med å få realisert dine rettigheter overfor selger. Advokatene i AVCO har solid kompetanse på området og kan bistå deg med det du måtte ha av spørsmål innenfor forbrukerretten.

VELG ADVOKAT

KONTAKT OSS FOR EN VURDERING AV DIN SAK

 • + 47 21 09 59 95

  Ring oss for en prat om dine problemstillinger – vi kan hjelpe deg!

  Lurer du på noe? Vi ringer deg!

   OFTE STILTE SPØRSMÅL

   KONTAKT
   OSS

   Kontakt oss

    Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig