• Samvær / samværsavtale - Advokater Oslo

SAMVÆR/BARNEFORDELING

Samværssabotasje – når en forelder tilbakeholder barnet fra samvær

Samværssabotasje, eller samværsnekt, er tilfelle hvor en av foreldrene ikke følger opp inngått samværsavtale og tilbakeholder barnet fra samvær. 

Barneloven slår fast at barnet har rett til samvær med begge sine foreldre, og begge foreldre har et ansvar for at samværsretten følges opp. Barnet kan kun holdes tilbake når det foreligger en særlig grunn for det slik som ved sykdom eller umulighet. Det kan også være tilfelle der hvor en forelder ikke evner å ivareta omsorgen for barnet for eksempel grunnet rus, psykisk helse ol.

Som forelder skal man tenke seg godt om før man tilbakeholder barnet fra samvær. Gjentatt samværsnekt fra en forelder kan føre til at omsorgen for barnet flyttes over til den andre forelderen, for det tilfelle at denne forelderen i større grad evner å sørge for en best mulig foreldrekontakt.

Det vil som regel være en vanskelig oppgave å vurdere om det foreligger tilstrekkelig grunn eller ikke for samværsnekt. Det må også vurderes om det kan iverksettes alternative løsninger som kan gjøre det trygt å gjennomføre samværet. 

AVCO kan bistå deg både med å vurdere om det foreligger tilstrekkelig grunn for å nekte samvær og til å finne alternative løsninger for å gjennomføre trygt samvær for barnet. Vi kan også bistå foreldre som uten tilstrekkelig grunn nektes samvær med å få dette tvangsfullbyrdet.

HOVEDKONTAKT PÅ OMRÅDET

KONTAKT OSS FOR EN VURDERING AV DIN SAK

 • + 47 21 09 59 95

  Ring oss for en prat om dine problemstillinger – vi kan hjelpe deg!

  Lurer du på noe? Vi ringer deg!

   KONTAKT
   OSS

   Kontakt oss

    Fyll ut skjema, så tar vi kontakt så snart som mulig